Maple Bear Global Schools Ltd.

loading please wait...
560 schools worldwide and growing
Quality bilingual education
Excellence in Canadian education

Rreth nesh

Shkollat ​​e Maple Bear ofrojnë programe të plota kanadeze, duke përdorur metodologjinë dhe programin mësimor kanadez të zhvilluar nga ekspertët tanë nga fillimi në nivelin parashkollor, në fillore dhe në të mesme.

Ne e marrim me seriozitet përgjegjësinë tonë ndaj nxënëseve dhe prindërve. Kontrollet e rrepta të cilësisë sigurojnë që ne të ofrojmë praktikat më të mira kanadeze në arsim.

There are currently more than 39,000 students in 560 Maple Bear Early Childhood, Elementary, and High Schools. We are open in 30 countries: Korea, China, Vietnam, Singapore, Malaysia, Philippines, Bangladesh, Sri Lanka, India, UAE, Oman, Turkey, Morocco, Brazil, Mexico, Hong Kong, Romania, Bulgaria, Nepal, Thailand, the USA and Peru. We will be opening in 9 countries: Kenya, Argentina, Paraguay, Albania, Croatia, Serbia, Guatemala, Ukraine and Australia.

Selia kryesore e Maple Bear Global Schools Ltd ndodhet në Vankuverin Verior, Kanada.

Ekonomitë e vendeve të Evropës Lindore dhe Qendrore janë zhvilluar me shpejtësi gjatë dekadave të fundit. Shoqëritë vendase janë zgjeruar në tregjet ndërkombëtare dhe korporatat ndërkombëtare po hapin zyra në këto vende. Kjo dinamikë ka përmirësuar identitetin kulturor të rajonit dhe ka rritur kërkesën për qytetarë globalë të arsimuar, të shkolluar në vend, të cilët flasin rrjedhshëm anglisht.

Drejtuesit e Maple Bear CEE besojnë se arsimi është institucioni themelor që do të ketë ndikimin më pozitiv në të ardhmen e rajonit, jo vetëm nga pikëpamja ekonomike, por edhe në lidhje me adresimin e sfidave kryesore me të cilat përballet njerëzimi.

HISTORIA E MAPLE BEAR

Ideja për të zhvilluar shkollat kanadeze Maple Bear lindi si rezultat i punës së Rrjetit Kanadez të Qendrave të Arsimimit (CECN), një organizatë jofitimprurëse e mbështetur nga Qeveria e Kanadasë dhe Fondacioni i Azisë së Paqësorit i Kanadasë, i cili ishte i mandatuar të marketonte arsimin Kanadez jashtë vendit dhe të tërhiqte nxënës të huaj për të studiuar në Kanada.

Maple Bear lindi pasi menaxherët e CECN-së jashtë shtetit kuptuan se ekzistonte një kërkesë në ato vende për arsim kanadez me cilësi të lartë dhe dygjuhësh nga prindër të klasës së mesme në zhvillim, shumë prej të cilëve kishin studiuar jashtë vendeve të tyre në përgjithësi dhe në Kanada në veçanti.

Shkolla e parë kanadeze Maple Bear që u hap ishte në Indirapuram (New Delhi), Indi në 2005.

Në vitin 2007, Maple Bear u bë një shoqëri private me dymbëdhjetë shkolla që operonin në Kore, Brazil dhe Indi.Këto numra ndryshuan shumë shpejt, ndërsa u përhap lajmi për përsosmërinë e arsimit dygjuhësh kanadez, veçanërisht ndërmjet prindërve që mund të shihnin rezultatet pozitive në gjuhë, të mësuar dhe në sjelljen e fëmijëve të tyre.

Today, there are more than 560 schools in 31 countries with more than 39,000 students studying at Maple Bear schools worldwide.

Ne ju ftojmë të bashkoheni në familjen globale Maple Bear si pronar, nxënës, prind, mësues ose anëtar i stafit akademik kanadez.

Qëllimi ynë është të ofrojmë një sistem mësimi me fokus te nxënësit në një mjedis të sigurt, të mbrojtur dhe stimulues që i përgatit nxënësit për sukses në një nivel pas shkollës së mesme dhe që i rrit një pasion për të mësuarit gjatë gjithë jetës. Programi i Maple Bear është krijuar për të edukuar fëmijën në tërësi: në aspektin fizik, intelektual, emocional dhe shoqëror.

STAFI AKADEMIK I MAPLE BEAR

Stafi akademik i Maple Bear është një ekip i dalluar mësimdhënësish ekspertë kanadezë. Përgjegjës për hartimin e kurrikulës së posaçme që zotëron, anëtarët e stafit akademik përditësojnë vazhdimisht materialin për të pasqyruar praktikat më të fundit arsimore kanadeze sipas kërkimeve. Çdo vit, ekipi i mësimdhënësve të Shkollave Globale Maple Bear shkon gjithashtu në terren në vendet ku ndodhet Maple Bear në të gjithë botën, si trajnerë për të ndihmuar mësuesit të japin programin, dhe si vlerësues të Sigurimit të Cilësisë për të siguruar që shkollat ​​po përmbushin standardet.

 

EKIPI I MAPLE BEAR NË EVROPËN QENDRORE & JUGLINDORE

Yann Bidan
Yann Bidan
Menaxher i përgjithshëm
LEXO MË SHUMË
Virginia Momtchilova
Virginia Momtchilova
Director of Communications
LEXO MË SHUMË
Andreea Necsulea
Andreea Necsulea
Director Implementation and Operations
LEXO MË SHUMË
Anastasia Sych-Yereniuk
Anastasia Sych-Yereniuk
Drejtore Akademike
LEXO MË SHUMË
Denis Bonningue
Denis Bonningue
Development Director
LEXO MË SHUMË
Irena Korbabicz-Putko
Irena Korbabicz-Putko
Drejtor Akademik
LEXO MË SHUMË

Maple Bear Global Team

Rodney Briggs
Rodney Briggs
Co-Founder & Board Chairman
LEXO MË SHUMË
Arno Krug
Arno Krug
Zyrtari i Lartë i Operacioneve
LEXO MË SHUMË
Michelle Tice
Michelle Tice
Nënkryetar, Global Communications
LEXO MË SHUMË
Gerald Macleod
Gerald Macleod
Co-Founder
LEXO MË SHUMË
Lenna Glade
Lenna Glade
Vice-President, Academic
LEXO MË SHUMË
Patti Rodger
Patti Rodger
Director of Training and Quality Assurance
LEXO MË SHUMË
Michelle Fulco
Michelle Fulco
Financial Process Manager
LEXO MË SHUMË

DHËNIA E NDIHMËS

Në Shkollat ​​Globale të Maple Bear, ne besojmë se arsimi cilësor kanadez mund të sjellë ndryshime pozitive në botë duke i edukuar udhëheqësit e ardhshëm të mendojnë në mënyrë kritike dhe duke i ngulitur një ndjenjë të fortë drejtësie sociale dhe qytetarie globale.

Si pjesë e këtij angazhimi, Shkollat ​​Globale Maple Bear besojnë gjithashtu në dhënien e ndihmës për vendet ku vepron, duke dhuruar fonde bamirësie për iniciativat arsimore lokale që prekin fëmijët dhe familjet.

Përveç projekteve të financimit, kurrikula e Maple Bear përfshin tema të përgjegjësisë sociale dhe shërbimit në komunitet në mënyrë që nxënësit në shkollat ​​e Maple Bear të ekspozohen ndaj konceptit dhe të ndërmarrin aktivitete të përshtatshme për moshën.Qëllimi është t’i japin një brezi të tërë nxënësish gëzimin e dhënies së ndihmës.